Goede nieuwsbrief 1 - 24 feb


Hoi jongens en meiden!

Fijn dat jullie op deze site kijken! Weet jij waarom we Paasfeest vieren? En wat Goede Vrijdag precies is? Op deze site kun je daar meer van leren! Vandaag beginnen we met een stukje van het Paasverhaal. Misschien kun je het zelf lezen of wil iemand het voorlezen. Ook zie je op deze pagina een knutselwerkje. We beginnen met een aftelkalender. Deze kun je printen. Elke dag kun je een voetstapje of een kruis kleuren. Je begint bij het kruis met een 1 erin. Dat was van afgelopen zondag 21 februari. Vervolgens mag je de voetstapjes kleuren tot de dag van vandaag. Steeds als er een kruis aan de beurt is om te kleuren, staat er op deze site weer een stukje van het Paasverhaal en een nieuw knutselwerkje. Als alle voetstappen zijn ingekleurd, is het echt Paasfeest! We wensen dat je zo ontdekt hoe bijzonder het paasverhaal is! Veel plezier met de knutselwerkjes!

De Heere Jezus moet lijden:

Wat doe jij als je weet dat iemand je pijn gaat doen? Natuurlijk probeer je dan uit de buurt te blijven! Je loopt via een andere weg naar huis om die buurjongen die jou plaagt, niet tegen te komen! Deze dag denken we na over de Heere Jezus. Hij wist ook van te voren dat mensen Hem pijn zouden doen. Maar Hij ging niet de andere kant op. Luister maar naar het verhaal van vandaag.

Oh ja, en bij het verhaal van deze dag hoort ook een knutselwerkje! Het knutselwerkje past bij het verhaal.

Alle mensen kennen Hem. Als ze Hem door de straten van Jeruzalem zien lopen, willen ze Hem begroeten. Twaalf mannen zijn altijd bij de Heere Jezus, ze heten de discipelen. Ze zijn de volgelingen van de Heere Jezus. Maar er zijn nog veel meer mensen die naar Hem luisteren. Ze zeggen tegen elkaar: “Hij is zo’n bijzondere Man, eigenlijk moest Hij wel koning worden van Israël. We worden onderdrukt door de Romeinse soldaten. Dat willen we niet!  Als Hij Koning wordt, kan Hij ervoor zorgen dat de Romeinen allemaal uit ons land gaan. Dan hebben we weer het land voor onszelf!”

Maar er zijn ook andere mensen. Ze zijn heel slim en heel wijs. Ze gaan vaak naar de tempel om tot God te bidden en uit de Bijbel te lezen. Zij zijn niet blij met de Heere Jezus. Ze willen dat Hij geen koning is. Want als Hij koning wordt, dan zijn ze zelf niet meer belangrijk. Dan luisteren de mensen niet meer naar hen! Ze zijn niet blij, maar worden boos als ze de Heere Jezus horen. En ze worden nog bozer als ze zien dat zoveel mensen naar Hem luisteren. Ze zeggen tegen elkaar: “Hij moet sterven, dan hebben we geen last meer van Hem!”. Ze maken een plan om Hem doden.

De Heere Jezus heeft wel gemerkt dat er mensen zijn die boos zijn op Hem. Hij verteld aan Zijn discipelen dat er mensen zijn die Hem zullen doden. Hij weet van tevoren al dat Hij niet alleen heel veel pijn zal gaan hebben, maar ook zal sterven! Zijn discipelen begrijpen het niet, ook zij geloven dat de Heere Jezus de koning van Israël wordt, dat kan toch niet als Hij gaat sterven?! Maar de Heere Jezus zegt zelfs: “Jullie zullen mij allemaal verlaten. Ja, ook al ben je Mijn discipel nu, jullie zullen van Mij wegrennen!”

De Heere Jezus is niet bang voor de boze mensen. Hij is niet bang voor mensen die Hem haten. Nee, Hij gaat door met het belangrijke werk wat Hij op aarde deed. Hoe kan dat? Waarom is Hij niet bang? De Heere Jezus weet dat God de Vader voor Hem zorgt. En Hij weet ook dat het sterven ervoor zorgt dat Hij Koning wordt.

De Heere Jezus, een Koning als Hij sterft? Hoe zit dat? In de volgende verhalen hoor je hoe dat gegaan is!

Terug naar overzicht