Goede nieuwsbrief week 3


Ha jongens en meiden!

Hier weer al de derde nieuwsbrief voor jullie! Weer een stukje van het verhaal over het Paasfeest. Laten we snel lezen hoe het verhaal verder gaat. Daarna een kleurplaat en een gedichtje voor jullie. Misschien kun je het gedichtje wel voorlezen voor je vader, moeder, opa, oma of iemand anders die je goed kent.

 

Petrus liegt:

“Hé, jij bent toch óók een vriend van de Heere Jezus?!” vroeg een vrouw aan Petrus. “Nee, ik ken Hem niet hoor! Ik zou niet weten waar jij het over hebt” zei Petrus.

Wacht even, waar zijn we nu? We zijn in het gebouw waar de Heere Jezus voor de rechter staat! Maar wie is Petrus dan? Petrus was een discipel, een volgeling van de Heere Jezus. Hij had Hem gevolgd, al die jaren dat de Heere Jezus op aarde was. En nu was de Heere Jezus gevangen genomen. Petrus volgde de Heere Jezus ook in het gebouw waar de Heere Jezus bij de rechter was. Maar waarom zegt Petrus dan niet eerlijk dat hij een vriend van de Heere Jezus is?! Hij ís toch een echte vriend van de Heere Jezus?!

Als we willen weten waarom Petrus dat zei, moeten we terug naar het moment dat de Heere Jezus vertelde dat Hij zou gaan lijden. Dat had Hij immers ook aan Zijn discipelen verteld. Petrus wist het. Maar hij wilde het niet weten, want de Heere Jezus zou koning worden van Israël. En dan mocht Hij niet sterven! Nee, Petrus zou proberen dat tegen te houden. Hij zei tegen de Heere Jezus: “Nee, laat dat niet gebeuren! U zult toch wel blijven leven!”. De Heere Jezus vertelde toen aan hem dat ook Petrus Hem zou verlaten: “voordat de haan gekraaid heeft, zal je drie keer gezegd hebben dat je Mij niet kent”. Dat wilde Petrus ook al niet geloven. Die domme Petrus!

Maar hier zien we dat Petrus de Heere Jezus ook in de steek laat. Niet één keer, of twee keer, maar zelfs wel drie keer zegt Petrus dat Hij de Heere Jezus niet kent! Petrus is bang dat hij, net als de Heere Jezus, gevangen wordt genomen. Na die derde keer, oh, luister! Er kraait een haan!

Petrus herinnert zich dat de Heere Jezus gezegd had: “Voordat de haan gekraaid heeft, zal je drie keer zeggen dat je Mij niet kent”. En Petrus kijkt om. Hij ziet de Heere Jezus staan bij de rechter. De Heere Jezus kijkt opzij en zo kan Hij precies Petrus zien. Hij kijkt hem aan. En wat wordt Petrus nu verdrietig! Hij huilt van verdriet en vlucht weg uit het gebouw. Zou de Heere Jezus hem wel ooit zien als een volgeling? Petrus is verdrietig omdat hij de Heere Jezus niet volgde, maar zei dat hij Hem niet kende.

Wil jij ook de Heere Jezus volgen? Petrus laat zien dat het volgen soms heel moeilijk kan zijn. Maar wat ik jullie nog niet verteld heb is wel heel bijzonder. Als je de Heere Jezus volgt, mag je weten dat Hij voor je zorgt. Hoe kun je de Heere Jezus volgen? Nou, dan moet je Hem natuurlijk leren kennen. Dat kan door de Bijbel, het boek waarin over de Heere Jezus wordt geschreven. En dat kan ook door tot de Heere Jezus te bidden. Je kunt Hem dan leren kennen en Hem volgen. En.. vergeet niet wat het voorbeeld van Petrus laat zien: Petrus was dom en verliet de Heere Jezus, maar de Heere Jezus was Petrus niet vergeten. Hij keek naar Petrus. Zo kijkt de Heere Jezus ook naar Zijn volgelingen die Hem verlaten.

Deze kleurplaat hier onder mag je kleuren. Hieronder kun je lezen welke kleur welk vakje moet. Als er een cijfer in een vakje staat, kijk je welke kleur erbij hoort. Als je klaar bent, zie je het dier in prachtige kleuren. Weet jij wat dit dier te maken heeft met het Paasverhaal? Je kunt de kleurplaat uitknippen en op een gekleurd papier hangen. Daarboven mag je in mooie letters het volgende schrijven:

Ken jij Jezus?

Dat vroeg ook het meisje aan Petrus. Kende Petrus Jezus? En jij?

Tekening downloadenTerug naar overzicht