Goede nieuwsbrief week 4


Ha jongens en meiden!

Al weer tijd voor de vierder nieuwsbrief! Heb je steeds de stapjes gekleurd op de aftelkalender? Dan zie je dat we steeds dichter bij het Paasfeest komen. Tijd voor weer een stukje van het Paasverhaal…

 

Weg naar het kruis

Als er een heleboel mensen bij elkaar komen, is er vast iets bijzonders aan de hand! Misschien is er wel een ongeluk gebeurd en moeten er veel mensen helpen. Misschien is er wel een bijzonder dier te zien en willen er veel mensen het dier op de foto zetten. Dan word je nieuwsgierig en ga je ook kijken, toch?!

Er zijn ook heel veel mensen bij elkaar in Jeruzalem. Ze duwen tegen elkaar aan, ze willen allemaal op de voorste rij staan om te kijken wat er gebeurt! Ze roepen, ze schreeuwen. Het is een groot lawaai! Wat is er toch aan de hand? Waarom doen die mensen dat? Wat is er voor bijzonders te zien?

Deze keer is er iets heel bijzonders te zien in Jeruzalem: er worden mensen gekruisigd. Ze worden gestraft. Die straf krijgen ze niet voor niks, want ze hebben gestolen of zelfs iemand vermoord. Ze moeten voor straf aan een groot, houten kruis hangen, daar zullen ze sterven. Ze hebben ook zulke erge dingen gedaan! Als ze naar de plaats toe lopen waar ze gekruisigd worden, moeten ze een stuk hout van het kruis zelf dragen. Wie worden er deze keer gestraft? We gaan eens wat beter kijken.

Er lopen drie mannen, maar één Man valt erg op. Hij bukt voorover. Die zware balk van het kruis is ook zó zwaar! Het lukt Hem ook bijna niet om die omhoog te houden. Het is de Heere Jezus! De Heere Jezus? Is Hij dan een moordenaar? Nee, Hij heeft niemand vermoord. Hij heeft juist mensen gezond gemaakt. Is Hij dan een dief? Ook niet, Hij heeft juist heel veel gegeven aan andere mensen. Maar waarom loopt Hij daar dan onder dat kruis? Hij heeft toch die straf niet verdiend?

De Heere Jezus had niet die straf verdiend. Maar weten jullie nog van de andere verhalen: er waren mensen die niet wilden dat de Heere Jezus deze goede dingen deed. Ze wilden dat Hij zou sterven. Ze wilden dat Hij niet meer zou leven en daarom hadden ze besloten dat Hij moest sterven. Aan het kruis. Dan zouden alle mensen gaan denken dat de Heere Jezus een moordenaar was, een verkeerde man die je echt niet moet volgen.

Toch is dat niet de enige reden waarom de Heere Jezus daar liep. Lang geleden, toen de Bijbel geschreven werd, had de Heere Jezus gezegd: “Ik kom naar deze aarde. Daar zal ik de straf dragen die andere mensen verdiend hebben. Ik kom in de plaats van die mensen die wel straf verdiend hebben. Dan kunnen zij echt gelukkig worden”. Wat bijzonder! Dat deed de Heere Jezus niet alleen voor de mensen toen, maar Hij vertelt het nu ook aan jou: “Kijk, ik droeg de straf! Weet je dat jij die straf verdiend hebt? Kom maar naar Mij toe, dan zal ik ook deze straf voor jou betalen!”

Ook deze week weer een knutselwerkje!

Wat heb je nodig?

  • Download het werkje via de knop hieronder.
  • Print de onderstaande platen
  • Kleur ze mooi in
  • De plaat met de losse onderdelen knip je uit
  • De stukjes rode lijn geven aan waar je ook een knipje moet geven
  • Vouw de plakstroken en de zijkanten op de vouwlijnen naar achteren
  • Knip het poortje er uit, maar let op dat je de plakstrookjes voor de deuren wel laat zitten
  • Doe lijm op de plakstroken en plak het kruis over je kleurplaat heen.
  • Doe een beetje lijm op de plakstroken voor de deuren en plak de deuren er op.

Wat een prachtig werkje heb je nu. Dat werkje heeft ook een betekenis. De Heere Jezus is gestorven aan het kruis. Wij mogen naar hem toe! Doordat Jezus aan het kruis is gestorven kan het weer goed worden tussen God en jou.  God zet hiermee de deur van vergeving wijd open naar jou. God wil zo ook onze boze en verkeerde dingen vergeven en vergeten. Wij zijn allemaal op weg. We worden ouder en groter. Op onze weg beleven we allerlei dingen. Blijde en verdrietige dingen. Soms zijn we bang. Dat alles mogen we aan de Heere Jezus vertellen. Dingen die niet goed waren dat we ze deden. Als we iemand pijn of verdriet deden. Maar ook andere dingen mogen we aan Hem vertellen. Hij is er altijd, luistert altijd. Ook al zie je Hem niet. Hij is niet meer op deze aarde. Maar is aan het kruis gestorven en ziet jou vanuit de hemel.

Download het werkjeTerug naar overzicht