Goede nieuwsbrief week 5


Gaf de meester of juf jou wel eens straf terwijl je gewoon aan het opletten was? Je klasgenoot die naast je zat, kletste met iemand anders. De juf dacht dat jij het gedaan had! De meester had niet goed opgelet! “Ja, maar da’s niet eerlijk! Ik heb het niet gedaan!” zei je toen. De Heere Jezus kreeg ook straf terwijl Hij die niet verdiend had. Iemand anders had de straf verdiend! De straf was van God. Hij strafte de Heere Jezus. Wist God niet dat de Heere Jezus niets verkeerd had gedaan was? Jawel! Hij was de Vader van de Heere Jezus en Hij wist heel goed dat Zijn Zoon onschuldig was. Maar de Heere Jezus wist dat als Hij de straf zou dragen, andere mensen de straf niet zouden krijgen!

Die straf die Hij kreeg was heel erg. Luister maar naar het verhaal!

De Heere Jezus is aangekomen op de heuvel waar Hij gekruisigd gaat worden. De soldaten leggen de Heere Jezus op de grond en het grote houten kruis ligt onder Hem. De soldaten slaan grote spijkers door de handen van de Heere Jezus. Als ze straks het kruis optillen, blijft Jezus daar hoog hangen.

Op de heuvel is het druk, er zijn zoveel mensen! Wie zien we daar allemaal?

We zien twee andere mannen die gekruisigd gaan worden. Dat zijn twee moordenaars. Ze schreeuwen en roepen. Hoor, wat roepen ze? Ze lachen de Heere Jezus uit! Ze spotten met Hem! Ze zijn niet de enige die zo roepen en lachen. Er zijn heel veel mensen die kwamen kijken naar de kruisiging van de Heere Jezus. Doen ze dat omdat ze de Heere Jezus willen redden? Nee, ze zijn blij dat Hij gekruisigd wordt. Ze lachen Hem uit. “Als U echt sterk bent, als U echt Gods Zoon bent, dan kunt U ook wel van het kruis afkomen!” zeggen ze tegen Hem.

Er zijn ook nog een paar discipelen en vrouwen dichterbij het kruis gekomen. Ze staan en huilen bij het kruis. Ze hebben de Heere Jezus wel lief, maar nu gaat Hij sterven. Er is nog nooit iemand van het kruis afgekomen. Ze hopen ook dat Hij laat zien dat Hij echt Gods Zoon is en van het kruis komt.

Waarom kwam de Heere Jezus niet van het kruis af? Dan had toch iedereen direct geloofd dat Hij Gods Zoon zou zijn? De Heere Jezus wilde niet van het kruis af. Ja, het kruis deed Hem heel veel pijn, maar de Heere Jezus keek verder: als Hij de straf niet zou dragen, wie zou dan de straf moeten dragen? Zou er een ander mens kunnen zijn die de straf kon betalen?

Alleen de Heere Jezus kon de straf betalen. Hij was Gods Zoon. De straf voor de zonden was zo erg dat er niemand was die de straf kon krijgen, dat zou veel te zwaar zijn! Wat een wonder dat de Heere Jezus die straf wilde hebben. Hij zei niet: “iemand anders moet gestraft worden, Ik heb deze straf niet verdiend!”. Hij zei: “Ik wil de straf krijgen zodat anderen geen straf krijgen voor alle verkeerde dingen die ze gedaan hebben!”.

 

Volgende week kunnen jullie het slot van het verhaal lezen!

Deze week hebben we keuze uit verschillende werkjes. Je kunt zelf kijken wat je leuk vindt of waar je de spulletjes voor in huis hebt.

Werkje 1

Wat heb je nodig:

 • Een stuk karton of een canvas schilderij
 • Schilders tape
 • Verf
 • Evt een kwast

 

 1. Plak op het karton met de tape een kruis. Als je smal tape hebt, is het mooi om 2 stroken naast elkaar te doen.
 2. Verf heel het stuk karton in mooie kleuren. Als je liever 1 kleur gebruikt, mag dat natuurlijk ook!
 3. Haal heel voorzichtig het tape er af
 4. Laat je schilderij drogen

Werkje 2

Wat heb je nodig:

 • Een stuk hout
 • Spijkertjes
 • Wol of ander dikker garen
 1. Teken op het stuk hout een kruis
 2. Sla de spijkertjes op ongeveer 2 cm afstand op de getekende lijnen in het hout
 3. Maak het draad eerst aan 1 spijkertjes vast.
 4. Daarna ga je kris kras alles spijkertjes langs. Steeds als je bij een spijkertje bent, draai je de draad 1 keer om de spijker heen
 5. Alle spijkertjes gehad? Dan heb je nu een heel mooi werkje klaar. Zet het op een mooi plekje neer op je slaapkamer of ergens anders in huis. Steeds als je naar dit kruis kijkt, weet je: De Heere Jezus is ook voor jou gestorven aan het kruis! Het kruis is leeg, Hij is opgestaan!

Werkje 3

Een kleurplaat…

 1. Download de kleurplaat
 2. Kleur hem mooi in met viltstiften
 3. Wrijf je gekleurde raam in met slaolie (met een watje of stukje keukenrol oid)
 4. Laat het glas-in-loodraam drogen en hem daarna voor het raam.
Download de kleurplaat
Terug naar overzicht